maandag 2 februari 2015

Zuivering en Diepgang


Als je buiten loopt, voel je het voorjaar al een beetje in de lucht hangen. De natuur is nog duidelijk in diepe slaap, maar de meesjes laten al goed van zich horen en in mijn tuin komen de sneeuwklokjes en krokussen al voorzichtig naar boven. Desondanks is de winter nog alles behalve over en zal de natuur de koude gebruiken om zich te ontdoen van alles dat het niet meer nodig heeft. Hoe treffend is het dan ook dat de naam van de maand die net begonnen is komt van het latijnse woord ‘februare’, wat zuiveren betekent.
Dit is een mooi moment om met de spreekwoordelijke bezem door de tent te gaan en jezelf eens goed onder de loep te nemen. Je mag je jezelf de vraag stellen: Wat mag ik tijdens deze maansperiode van zuivering en diepgang loslaten? Welke oude patronen zijn mij slechts tot last en houden mijn groei tegen?
Deze oefening uit het boek ‘In het Licht van de Maan’ van Petra Stam en Marja de Zeeuw kan je meer inzicht geven in wat je wensen zijn: “Ga zitten en maak verbinding met je eigen buik. Je buik verteert wat je tot je neemt en geeft aan hoe je je voelt. Neem de tijd om te voelen welke wensen er op komen, wat je doelen zijn en wat je wilt bereiken de komende periode.” Schrijf deze wensen en doelen op en hang ze op een prominente plaats in je huis, zodat je ze vaak tegenkomt. Door er aandacht aan te schenken, groeien ze en zullen ze zich manifesteren in je leven.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten