zaterdag 12 december 2015

Van Hoofd naar Voeten


We leven in een maatschappij die erg prestatiegericht is en we zitten massaal in ons hoofd. Dit is door de eeuwen heen zo gegroeid en we zijn hiermee simpelweg een product van onze tijd. Gelukkig is er ook een tegenstroom in beweging, en worden steeds meer mensen wakker.  Het  bewust worden van het feit dat je meer bent dan alleen hoofd en dat een goede balans tussen lichaam, geest en ziel essentieel is, is een mooi begin. Maar wat is de volgende stap?

Een goede eerste stap om in balans te komen en je lichaam weer te gaan voelen, is aandacht besteden aan aarden. Door te aarden maak je energetisch contact met de grond onder je voeten, waardoor je prikkels en spanningen kan laten wegstromen in de aarde. Wanneer je hier weinig of geen aandacht aan besteedt, kunnen de spanningen zich vastzetten in je lijf, wat op den duur voor klachten gaat zorgen. Denk aan stijfheid, slecht slapen, hoofdpijn, gepieker etc.  

Wanneer je dagelijks aandacht besteed aan het aarden van je energieveld en het contact met je lichaam, zul je merken dat je meer aanwezig bent in het NU en dat je makkelijker kan meebewegen op de stroom van het leven.

Wil jij meteen beginnen met gronden en vraag je je af waar je NU mee aan de slag kan? Je kunt beginnen met kleine dingen, zoals het dragen van rode kleding en rode edelstenen. Rood hoort namelijk bij het onderste chakra, dat staat voor binding met het aardse. Een wandeling in de buitenlucht, al dan niet op blote voeten, of met aandacht iets lekkers eten werkt ook aardend.


Wil je grondig aan de slag met het in balans krijgen van je energie? Dan kun je bij mij terecht voor een sessie waarin ik je leer over energiemanagement.  Aandacht voor gronden is hier een  belangrijk onderdeel van. Ook kun je een massage met etherische oliën boeken, die zorgt voor een betere balans tussen lichaam, geest en ziel. 

Zou je advies willen over welke edelsteen goed is voor jou? Of wil je meer informatie over wat ik voor jou zou kunnen betekenen? Dan kan je geheel vrijblijvend een mailtje sturen naar info@gienbygien.nl.

©GienbyGien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten