zondag 30 augustus 2015

Ik ben het waard om te spreken en gehoord te worden



Je keelchakra voelt gespannen en het lijkt alsof twee ijzeren vuisten zich sluiten om jouw keel. Zodra je voelt dat je uit wilt spreken wat voor jou belangrijk is, knellen ze zich nog harder om jouw keel en ontnemen jou de adem. En dus slik je het weg, voor de zoveelste keer. Je duwt het naar beneden je lichaam in en zet het vast naast alle andere verdriet en emotie. Je borst is een verzamelplek voor niet uitgesproken emoties en ook hier voelt je lichaam gespannen aan.

Wat is het in jou dat er voor zorgt dat je niet kunt zeggen wat er voor jou toe doet? Waar ben je bang voor? Voor jezelf opkomen en uitspreken wat er in jou leeft is van levensbelang. Met iedere emotie die je parkeert, omdat je bang bent voor een mogelijke confrontatie, ontneem je jezelf weer een stukje vrijheid. Zo zet je jezelf gevangen in je eigen lichaam. Jij bent het die jou van zijn vrijheid berooft! Het is niet de ander, die niet ziet of hoort wat voor jou belangrijk is. Immers: je spreekt het niet uit, dus hoe kan die ander weten hoe hij jou het beste kan benaderen?

Vraag jezelf af wat er erger kan zijn dan gevangen zitten. Het antwoord is ‘niks’. Luister daarom goed naar de dingen in jou die gezegd en gehoord willen worden. Geef jezelf de ruimte om ze een voor een uit te spreken en voel hoe je beetje bij beetje lichter wordt. Houd hierbij in gedachten, dat wat het beste is voor jou, ook het beste is voor de ander.

Laat je niet langer imponeren door die ander die sterker lijkt dan jij. Wanneer jij jezelf serieus neemt en voor jezelf gaat staan, zal je zien dan ook jij sterk bent. Misschien nog wel sterker dan de ander.  Dus spreek jezelf uit en voel hoe je beetje bij beetje jouw vleugels weer kunt strekken.

AFFIRMATIE: Ik ben het waard om te spreken en gehoord te worden.


©GienbyGien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten